مقاله ای در مورد شایعات وجود سرب در رژ لب

با توسعه ارتباطات به ویژه ارتباطات اینترنتی در کنار کاربردهای مفید و موثر اینترنتی سودمند ، زمینه سودجویی برای برخی افراد و گروه ها نیز شکل گرفته است . یکی از روش های سودجویی ایجاد شایعات در مورد افراد ، رویداد ها و برخی کالاها برای تحت تاثیر قرار دادن جامعه و به عبارتی عوام فریبی برای رسیدن به برخی منافع مثلا افزایش یا کاهش فروش برخی کالاهاست.
 
چگونگی تشخیص بین اطلاعات صحیح و نادرست نیاز به صرف وقت و مطالعه درخصوص هر کدام از این شایعات دارد . اخیرا مطالب زیادی در خصوص مضر بودن مصرف برخی مواد و محصولات مثل چای ، لوازم آرایشی و ... به طور گسترده و سازمان یافته در شبکه اینترنتی مشاهده میشود که در این گفتار به بررسی یک از این خیال پردازی ها یعنی خطر ساز بودن رژلب خواهیم پرداخت :
حتما تست مشهور مالیدن یک قطعه طلا برروی رژ لب و سیاه شدن در صورت وجود سرب را شنیده اید و در خصوص سرطان زا بودن سرب هم مطالبی به گوشتان خورده است .
 
به نظر شما چند درصد این مطالب صحیح است ؟
بله برخی از رژلب ها به دلیل وجود برخی مواد حساس طبیعی مثل موم زنبورعسل با مالیده شدن یک قطعه طلا سیاه خواهند شد ولی این امر ارتباطی به سرب نداشته و حتی اثرات منفی سرب نیز سرطان زایی نمی باشد .
اگر با رژلبی برخورد کردیدکه با مالش طلا روی رژ لب سیاه میشود ، این تست را با مس یا نقره هم تکرار کنید . خواهید دید که با این تست ها هم رژلب سیاه میشود .

آیا در رژلب سرب وجود دارد ؟
بله ممکن است در برخی از رژلب ها نیز سرب وجود داشته باشد اما حتی این رژلب ها نیز مورد تایید FDA ( سازمان بهداشت آمریکا ) یا اروپا و وزارت بهداشت ایران باشد ، اما نکته جالب این است که مقدار سرب رژلب در هر گرم از رژلب چیزی حدود 0.0000001 گرم میباشد یعنی 0.1ppm به عبارت دیگر یک قسمت از ده میلیون قسمت . حالا اگر فرض کنیم که طلا با سرب واکنش و فعل و انفعال شیمیایی داشته باشد و سرب هم سیاه شود ، آیا این مقدار تغییر رنگ قابل مشاهده خواهد بود ؟ البته که نه !

جالب اینکه این مقدار سرب چیزی معادل یک دهم سرب تنفس شده در روز توسط یک شهروند تهرانی است . یعنی اگر روزی 3 عدد رژلب را به طور کامل میل بفرمائید تازه برابر سرب تنفس شده در همان روز خواهد بود .
نکته دیگر اینکه سرب نسبت به سایر مواد که به عنوان مواد سرطان زا شناخته می شوند ، سرب در چنین مقادیری به عنوان یک ماده سرطان زا شناخته نمی شود.
اما بهترین راه برای اینکه از سلامتی محصول ارایشی مطمئن باشیم این است که خرید محصولات متفرقه را فراموش کرده و محصولات معتبر را از داروخانه ها و فروشگاه های معتبر با خیال راحت خریداری و استفاده کنیم .
در نهایت ، تحقیقات آزمایشگاه ها و مراکز بهداشتی معتبر موید آن است که طرح کردن حضور سرب در رژلب فقط از سوی کسانی است که از واکس های طبیعی مانند موم زنبور عسل در رژلب استفاده نمی کنند و برای آنکه در رقابت های اقتصادی بازنده نباشند از مواد ارزانتر استفاده کرده و آزمایشات موهوم سرب و ... را دستاویزی برای فروش کالای کم کیفیت خویش قرار می دهند . ادامه مطلب...
منبع: مجله دکتر سلام

backgroundLayer 1
پشتیبانی آنلاین واتساپی